Kalau anda baru nak mula gym, anda kena fokus kepada beberapa perkara asas dahulu, seperti pemakanan dan latihan. Supplement bukanlah prioriti semasa ini, tetapi jika anda mempunyai bajet lebih, apa kata anda laburkan kepada beberapa supplement ini!

 

1. Whey

Whey sesuai digunakan untuk yang baru, yang lama, yang nak bina badan, yang nak bakar lemak, semuanya boleh! Whey mempunyai profil protein yang paling lengkap sekali. Cadangan Admin ialah Iso Pro Zero daripada jenama Superior 14.

 

2. BCAA

BCAA adalah komponen yang ada dalam whey. Kalau dah ada dalam whey, kenapa nak ambil lagi BCAA? Sebab ia dalam bentuk yang paling mudah serap dan sesuai diminum semasa workout. Kalau nak lagi berkesan, bancuh satu scoop awal pagi dan bawa ke tempat kerja untuk minum sepanjang hari!

 

3. Creatine

Dua supplement tadi adalah untuk membina semula otot dalam proses pemulihan. Creatine membantu dalam penyerapan nutrien dan memberikan lebih tenaga untuk workout. Rugi kalau anda tak guna sebab ia sangat ekonomi!

 

Mana nak dapat semua supplement ini? Dee Gym Supplement ada menyediakan semua keperluan anda, daripada supplement hinggalah peralatan gym.

 

Bukan itu sahaja, kalau anda nak lagi banyak informasi fitness dan bodybuilding, jangan lupa untuk ikuti https://deegymsupplement.com supaya anda tidak terlepas lagi info penting!

 

Entri: Aiman Radzi (@TheTherabeast)