6 KELEBIHAN SQUATS

15094327_1264813863564488_2657287811623437598_n

 

Mungkin ramai antara kita tidak meminati senaman squat ini kerana faktor stamina yang kurang serta bimbang kesakitan yang akan di alami pada keesokkan harinya. Jadi Squat banyak di ketepikan dalam jadual senaman mereka. Tu sebab bila tengok gym mesti kosong kat area mesen main kaki.

Tahukah anda senaman squat banyak memberi kelebihan pada tubuh badan anda. Antaranya:

1)Membentuk Tubuh Badan Ideal
Yes dengan melakukan squat anda akan memiliki bentuk punggung yang cantik dengan pinggang yang ramping. Bagi atlit yang kekurangan otot quadricep, squat merupakan senaman yang banyak membantu membina otot quadricep.

 2) Meningkatkan Hormon Testosteron
Berita gembira bagi kaum lelaki yang kerap melakukan senaman squat kerana hormon testosteron anda berjaya di peetingkatkan. Dengan hormon testosteron yang tinggi memudahkan otot-otot bahagian badan yang lain membesar.
3) Membakar Kalori 
Bagi anda yang mahu menguruskan badan, squat merupakan senaman yang wajib anda lakukan kerana senaman squat banyak melibatkan pergerakkan otot di keseleuruhan badan. Jadi pergerakkan yang tinggi membuatkan kalori lebih banyak di bakar dan lemak-lemak cepat susut membolehkan anda turun berat badan dengan banyak.
 4) Keseimbangan Badan
Mungkin ramai tidak faham maksud ini, tapi cuba anda tidak pernah melakukan squat saya percaya ada beberapa senaman yang memerlukan keseimbangan dan kekuatan kaki anda tidak dapat lakukan dengan tahap maksima contoh barbell row, deadlift, bent over flye dan lain2 lagi.
5) Stamina 
Selain berjongging senaman squat juga dapat membantu meningkatkan stamina anda. Lihat sahaja ahli gym, mereka jarang berjongging tapi dengan kerap melakukan squat stamina mereka masih gagah untuk 1jam ke 2jam di gym berbanding mereka yang malas melakukan squat.
6) Berlari Pantas
hahaha…nie bonus untuk anda lelaki dan wanita. Lihat kebanyakkan atlit sukan kebanyakkan mereka dapat berlari pantas. Nie hasil dari latihan squat yang efektif. Bagi anda bukan atlit selamat sket dari kene kejar anjing ….hehehe.
IMG_2165
Anda ada Masalah Lemak berlebihan kat perut dan pinggang ?
Cairkan lemak-lemak kt perut dan pinggang dengan Elite Rasp.
Elite rasp dicipta khas untuk cairkan lemak kt pinggang dan perut. Lemak-lemak anda akan diambil dan ditukar menjdi tenaga.
.
Promosi Free Ebook dan T-Shirt jika anda whst kami segera
Taip ” promo Elite Rasp ” Sent to 013-9179902