6 KESILAPAN MASA NAK BUAT SIX-PACK

 

 

ppp

Siapa yang tengah buat sixpack tapi masih tak Berjaya dari dulu sampai sekarang ?

Bukan senang nak buat sixpack nie, ada orang kata camtu, orang nie kata camnie. Last-last kita bingung mana satu betul.

Apa yang diaorang kata betul sebenarnya, Cuma cara kita lakukan je tak betul. NIe admin nak share beberapa sebab kenapa anda gagal dapat six-pack.

Jika tak penat layan sit up je tapi result hampeh je.

JOm tengok beberapa sebab kenapa anda gagal dapat six-pack

 

 

maxresdefault

  • Teknik dan Cara Latihan Yang Salah

Macam-maca teknik nak buat six-pack nie, tu yang korang tengok you tube lain teknik, membe kata lain, korang Tanya otai lain. Tu semua betul teknik dia Cuma cara anda lakukan je salah.

Ramai yang kita tengok nk buat six-pack kejar reps, jika boleh nak buat 1000 reps sehari sampai teknik dia hancus lebur.

Jangan terlalu laju semasa buat six-pack, layan perlahan-lahan sehingga anda dapat rasa otot bahagian perut tu mengeras dan bergerak. Biasa jika kene teknik mesti anda akan rasa kejang dulu lepas buat. Lakukan secara perlahan juga bagus bagi elak pinggang anda injured.

 

maxresdefault-1

  • Latihan Sama Tanpa Upgrade

Jangan lakukan latihan yang saa je, cuba bertukat tukar teknik, nie bagus bagi elak otot anda bosan pada teknik tu. Teknik nie yang anda kene rembat dalam website, youtube atau Tanya membe membe yang mana berkesan. Gabungkan dan cuba bertukar-tukar teknik selalu. Lain jenisn latihan lain target, jadi jangan biarkan otot anda bosan. Korang pun hary2 makan kfc bosan gak kan.

video-can-jogging-help-you-get-r

 

  • Malas Cardio

Apa korang fikir cardio nie nak kurus je ke ..? Nak buat sixpack pun kene rajin cardio supaya lapisan lemak-lemak yang duduk kat perut kornag tu hancur lebur. Bila lemak dah hancur lebur barulah otot-otot perut tu mudah nampak, kalau tak otot dah ada tapi lemak tutup dia dari tertonjol keluar.

 

Tak perlu lama sangat buat cardio nie, dala seminggu 4 kali dah cukup, sehari cardio dalam 40minit dah berbaloi. Jangan malas sangat, sixpack menyampah kalau korang malas.

 

Man In Bed With Eyes Opened Suffering Insomnia And Sleep Disorde

  • Kurang Tidur

Nak buat sixpak pun kene cukup tidur ke ? Hahah cam pelik bunyi tapi tu reality hidup sixpack.

Jika kurang tidur  metabolism badan terganggu, dah jika terganggu cam mana lemak-lemak tu nak cair. Metabolisma nie paling penting anda perlu tingkatkan jika nak bakar lemak lemak tu. Semasa anda cardio lemak-lemak tu diambil jadi tenaga, dan tenaga tulah anda guna untuk cardio.

Badan pun makin lemah kalau kurang tidur, dah lemah camne nak focus pada latihan six-pack kan. Lainlah korang dilahirkan memang tak yah tidur pun badan still bertenaga. Magic tu.

 

Unhealthy fat man sitting on couch drinking beer and eating pizza

  • Jangan Stress Sangat

Yelah admin tahu korang banyak kerja, nak kejar six-pack lagi malu nk dating perut memboyot je…hari hari awek kutuk  “ apa nie saying, perut dah macam teddybear tak seksi lansung . “

 

Korang kata lah “ Perut aku lantak akulah “

Tapi dalam masa sama korang rajin rajinlah buat latihan sixpack supaya otot anda makin ketul-ketul. Jika anda stress tubuh badan anda akan kelaurkan hormone kortisol, hormone nie mempengaruhi nafsu makan anda, tu bila orang stress apa cara dia nak hilangkan stress adalah “ MAKAN “.

 

Be Cool Brader …!

 

untitled-6

  • Salah Diet

Nie  part paling susah nak buat dan part paling orang kita malas buat. Kalau boleh nak makan nasi lemak hari hari tapi nak six-pack je, Banyak cantik hidup kau …!

 

Cammonlah bro, 70% jika anda nak six-pack anda kene diet bukan 100% pada latihan je.

70% diet + 30% ( latihan + cardio + tidur cukup + jangan stress + teknik + supplement )

 

Jadi , apa anda perlu focus utama adalah diet. Kalau boleh stop ambil GULA , GARAM, LEMAK dan MINYAK. Rasa teringin buat cheating Day 2 minggu sekali. Kira setting dalam 2 minggu tu ambil sehari untuk anda bedal segala makanan lazat pastu diet balik.

 

Rajin rajin google atau Tanya otai cara diet yang berkesan dan efektif. Kalau malas admin cadangakn anda redha je perut anda memboyot.

Komen Facebook