Aiman Radzi

Pelan Latihan Untuk Dilakukan Selepas Gym Mula Beroperasi Kembali – Bhg. 3

Kita dah merangka latihan untuk bulan pertama daripada minggu pertama hingga minggu keempat. Sekarang, sepatutnya ada sudah memiliki tahap kekuatan yang bagus untuk teruskan latihan kita dengan intensiti yang lebih lagi. Tetapi, kita kena lakukan sedikit perubahan untuk mematuhi SOP yang ditetapkan. Kalau nak diikutkan hati, mesti kita nak berlatih lebih daripada sejam (sebab campur …

Pelan Latihan Untuk Dilakukan Selepas Gym Mula Beroperasi Kembali – Bhg. 3 Read More »

Pelan Latihan Untuk Dilakukan Selepas Gym Mula Beroperasi Kembali – Bhg. 2

Sambungan kepada bahagian pertama yang ditulis beberapa hari yang lepas, kita cuba ingatkan kembali apa yang kita dah rancang untuk latihan bersempena pembukaan semula gym di seluruh Malaysia (hampir kesemua akan beroperasi semula). Kalau anda masih ingat, di bahagian pertama kita telah merangka latihan untuk minggu pertama. Dalam minggu pertama latihan (selepas sudah lama tidak …

Pelan Latihan Untuk Dilakukan Selepas Gym Mula Beroperasi Kembali – Bhg. 2 Read More »

Pelan Latihan Untuk Dilakukan Selepas Gym Mula Beroperasi Kembali – Bhg. 1

Syukur, kondisi negara kita semakin stabil (dari sudut peperangan kita dengan wabak Covid-19). Kadar kes semakin berkurang dari sehari ke sehari. Berkat doa dan usaha seluruh rakyat Malaysia, kita akan tewaskan wabak ini tidak lama lagi. Kalau anda masih ingat, gym di Malaysia semuanya diarahkan untuk hentikan operasi sejak 18hb Mac yang lepas lagi. Pada …

Pelan Latihan Untuk Dilakukan Selepas Gym Mula Beroperasi Kembali – Bhg. 1 Read More »

8 Perkara Penting Untuk Transform Dari Kurus Ke Sado

Banyak sahaja individu yang kurus nak naikkan badan supaya tak nampaklah seperti boleh terbang jika ditiup angin. Jadi, mereka ingin besarkan badan sedikit, katanya pakai baju pun akan nampak lebih kemas. Saya nak kongsikan dahulu panduan untuk anda guna sebagai rujukan bagi mendapatkan berat ideal. Ini adalah berat badan yang dicadangkan selaras dengan ketinggian seseorang. …

8 Perkara Penting Untuk Transform Dari Kurus Ke Sado Read More »

5 Kelebihan Yang Anda Akan Dapat Dengan Push Up

Untuk ramai orang, melakukan push up adalah sesuatu yang sukar lebih-lebih lagi bagi mereka yang tak bergiat langsung dalam dunia kecergasan. Ada yang dah terlatih dengan push up sejak sekolah (kerana kerap sertai aktiviti kokurikulum). Push up merupakan senaman yang paling asas dan mengaktifkan hampir keseluruhan otot dalam badan kita. Jika anda nak bina otot, …

5 Kelebihan Yang Anda Akan Dapat Dengan Push Up Read More »

Cara Untuk Bersenam Semula Selepas Lama Berehat

Sudahkah anda mula bersenam semula selepas dah lama berehat kerana berpuasa di bulan Ramadhan yang lepas? Ataupun, anda dah berhenti melakukan senaman sejak awal PKP lagi? Tak kiralah anda berhenti bila, tapi ramai mengalami satu masalah yang sama iaitu susah untuk memulakan kembali. Momentum yang anda dah bina selepas konsisten bersenam sekian lama kini pudar. …

Cara Untuk Bersenam Semula Selepas Lama Berehat Read More »

Adakah Latihan Home Workout Benar-benar Berkesan Untuk Bina Otot?

Nak mencari masa untuk melakukan aktiviti kecergasan kadang kala boleh menjadi satu beban. Ya lah, bukan semua orang ada masa untuk melakukan hobi masing-masing. Ada yang sibuk berkerja, pulang kerja pula ada keluarga untuk dilayan. Itu tidak bermakna anda tak boleh bersenam di rumah, kan? Orang kata, kalau nak tue mesti akan cari masa juga …

Adakah Latihan Home Workout Benar-benar Berkesan Untuk Bina Otot? Read More »

6 Soalan Anda Kena Tanya Sebelum Guna Whey Protein

Ramai duduk berjam-jam di gym, dengan hasrat untuk memaksimumkan kenaikan otot dan kekuatan badan. Itu adalah perkara biasa. Malangnya, mereka tak berikan usaha yang sama kuat untuk pemakanan mereka sedangkan itu yang paling penting. Tahukah anda, tak kira berapa jam anda pergi gym, berapa banyak senaman anda buat hari-hari… jika pemakanan anda tidak terjaga maka …

6 Soalan Anda Kena Tanya Sebelum Guna Whey Protein Read More »

4 Supplement Untuk Membina Otot Yang Anda Boleh Guna

Jika anda bersenam secara konsisten, kemungkinan besar anda mahukan lebih lagi kesan daripada latihan anda. Jadi, anda mula mencari supplement yang terbaik untuk digunakan bagi memaksimumkan kenaikan otot. Supplement apa yang anda nak guna? Kami nak bantu anda dengan memberikan beberapa senarai supplement yang paling penting untuk menaikkan otot dan sememangnya ia berkesan dalam membantu …

4 Supplement Untuk Membina Otot Yang Anda Boleh Guna Read More »

error: Amaran: Kandungan dilindungi !!