Bagaimana Nak Tambah Berat Badan

Bagaimana Nak Tambah Berat Badan

Alah kacang je nak tambah berat badan, ko makan je banyak-banyak nanti naiklah berat badan tu.

” ko cakap senanglah sebab badan kau mudah naik, jenis kurus kering makan banyak pun tak naik apa cer bro ”

Memang ada jenis makan sikit berat badan mudah naik, ada jenis makan banyk mana pun berat badan maintain sama je…sampaj orang kata dia bela hantu raya..huhuhu
Sampai macam tu sekali tanggapan orang.

Ok…kalau korang nak tahu badan kita terdiri dari 3 jenis iaitu ectomorph, mesomorph, endomorph.

Tengok pic kat bawah nie

IMG_2507
Biasa jenis type ectomorph paling susah nak naik badan makan banyk pun susah naik, tupe mesomorph paling ideal sekali mkn naik tak makan turun ,kira sedang-sedang. Bagi type endomoprh jenis yang makan sikit naik cepat tu leceh tu. Kene kawal makan klau tak mesti naik.
Admin story pasal ectomorph jelah, yang lagi dua nantilah admin story, nanti panjang sangat merepek korang bukan baca pun.

Ok jika anda type jenis Ectomorph ada 5 nasihat admin supaya berat badan anda mudah naik,

1) Makan
Anda perlu ambil lebih kalori berbanding meso dan endo. Pastikan anda cukup makan dalam sehari, jangan bagi perut lapar sebab tu membuatkan berat badan anda menurun mendadak. Ambik lebih makanan tinggi carbohidrate sebab carbohidrate memberi anda tenaga dan menambah berat badan anda.
2) Jangan Lupa Makan Sayur
Makan sayur tu penting, biasa sangat jenis type ecto nie malas makan sayur. Rata-rata admin tengok si ecto sayur mesti asingkan kalau makan luar. Sayur tulah zat paling penting kasi badan anda vitamin. Cukup vitamin organ dan sistem tubuh anda berjalan lancar, bila sistem tubuh berjalan lancar segala makanan yang anda makan dapat dihadam dengan baik. Barulah berat badan naik.

3) Makan Kerap
Jangan makan sampai kenyang, ramai jenis ecto makan sekali sampai kenyang sampai termuntah. Pastu mulahlah makan balik lambat sebab kenyang sangat. Tak bagus untuk sistem pengahadaman bro, makan sedikit tapi kerap. Dengan makan sedikit-sedikit perut anda dapat hadam makanan dengan baik. Barulah zat-zat dapat larut dengan baik dalam badan anda, sakit perut pun kurang badan pun bertenaga.

4) Main Gym
Bagi lelaki rajin-rajinkan buat weight training sebab jika otot anda naik maka secara automatik berat badan anda naik. Dalam otot terdiri dari air, jadi air akan bertambah dalam badan anda.berat badan cnfrm akan naik. Jangan buat reps terlalu banyak, tak guna tu buatkan otot anda mengecut, buat reps rendah dalam 8 ke 15reps je, baru kalori lambat di bakar dan otot anda mudah membesar. Jika cun beli Superiormass sebab dalam Superiormass ada banyak kandungan protein, carbo, vitamin, dan kalori yang mana badan anda sangat perlukan. Jangan kedekut duit nak membesar.
5) Tidur
Badan perlukan tidur yang cukup paling cun 6jam sehari, jangan terlampau tidur lak tak guna gak tu buat perut kosong lama sangat. Tidur yang cukup bagus kerana masa tidurlah segala zat-zat makanan di hadam dengan baik, time tu tubuh anda berehat dan time tulah segala zat-zat diserap masuk kedalam badan. Sebelum tidur jangan bagi perut kosong, makan sedikit sekurang-kurangnya roti 2 keping dengan susu ke dah ok. Pastu tidurlah dengn nyenyak tanpa mimpi hantu.

Ok admin bagi tips simple nie dlu nanti anda try lah, InsyaAllah naik badan tu nanti.

Ok Thaks membaca

 

IMG_7156

Guna Superiormass nie untuk kasi tambah berat badan dengn cepat dan berkesan. Bagus Superiormass nie sebab dalam tinggi protein 84g, siap ada Xtra Testosteron booster lagi. Memang gerenti naik punya badan.

Whtsp terus admin untuk tempah 010-2218087

 

Komen Facebook