CARA PILIH MASS GAINER YANG BETUL

Orang Beli Mass Kau Pun Nak Beli Mass, Tapi kau tak tahu mana mass terbaik dan macam mana nak tahu mass tu terbaik.

Tak salah tak tahu tapi rugi jika tak tahu …!

Apa kata bro start kaji dari sekarang mana mass terbaik .

 

5 Info penting Jika nak beli mass anda perlu tahu :

 

1) Kandungan Protein :

Cuba lihat berapa Gram protein per serving dia. Sebab beli mass nak protein tinggi, jika beli mass nak lemak tinggi baik makan lemak ayam free je tauke ayam bagi. Kebiasaannya Gainer protein dalam 50g ke 84g per serving. Lagi tinggi protein per serving lagi baik gainer tersebut. Cuba rajin-rajin tanya tauke supplement berapa gram protein per serving jika nak beli gainer.

 

2) Serving :

Lihat juga serving dia, biasa gainer biasa akan beri serving antara 16 ke 20 serv. jika bawah dari tu tengok berapa harga jual lak, klu rasa berbaloi sila beli.

 

3) kandungan Tambahan :

Kandungan Tambahan bukan bermakna Creatine, amino, bcaa anda perlu tengok, tu semua gainer ada micronutrien tu. Kandungan tambahan maksud bahan yang payh nak dapaf kat gainer lain…contoh superiormass dia ada Testosteron booster dalam. Ha baru berbaloi beli sbb brg tu nak beli asing dh beratus gak…baik beli superiormass ada sekali testsoteron booster jimat dan power.

 

4) Status Halal :

yup…bagi orang islam nie perlu ambik berat. Mmg byk gainer xde sijil halal terutama dari jenama usa, jdi jika x was was anda teruskan guna. Jika brand europah majoriti ada sijil halal sana, jdi anda tak was was, and bestnya kebanyakkan owner brand europah orang arab islam. Lagilah tak was was kn.

 

5) Harga :

Memang paling ramai tengok harga dulu baru beli betul kan…jika murah terus bedal je. Serupa juga beli kereta, kereta banyak katogeri, ada kereta murah, sedang, mahal. Sebab apa murah pasti spec dia low, mahal spec dia high. Tu sebab  anda nak tengok spec Mass Gainer  kene pandai kaji 4 perkara atas dulu sebelum membeli, jumlah protein, serving, status halal, kandungan tambahan dlu baru boleh tengok harga. Nie bagi pembelian anda berbaloi bukan membazir. Jika biasa mybe slow result, kualiti result lagi baikZ bergantung pada poket anda juga.

Tapi apa-apa pun tu semua atas anda, pandai menilai dapatlah yang terbaik.

Gud luck !

 

Komen Facebook