Cara Untuk Dapat 190g Protein Sehari Bagi Membina Otot

Admin dapat soalan lagi berkaitan protein, iaitu berapa banyak protein yang perlu diambil untuk membina badan. Ada yang tanya berapa...

Anda Nakkan Cheat Meal?

Biasanya, sesiapa yang berdiet tahu tentang cheat meal. Ia adalah satu masa di mana anda boleh memakan makanan di luat...

Makan 30-60 Minit Lepas Workout

Pernah dengar tak orang cerita tentang anabolic window? Katanya, 30-60 minit selepas workout, anda kena minum protein atau makan postworkout....

Kepentingan Memakan Post Workout

Isu ini dah lama timbul dalam kalangan masyarakat yang nak kurangkan berat badan. Ramai berfikir yang mereka tak patut makan...

Lewatkan Breakfast Dan Awalkan Dinner Untuk Burn Fat

Biasa anda breakfast pukul berapa? Dalam pukul 6-7 pagi, bukan? Ada juga yang breakfast  lagi awal, seawal jam 5 pagi...

Orang Yang Baru Mula Gym Boleh Guna Supplement Ini

Kalau anda baru nak mula gym, anda kena fokus kepada beberapa perkara asas dahulu, seperti pemakanan dan latihan. Supplement bukanlah...

Samakan Steroid Dengan Creatine?

Dalam group WhatsApp Admin, ada yang mengajukan soalan berkaitan creatine. Beliau bertanya samada creatine ini dikira sebagai steroid atau tidak....

Bakar Lemak Tanpa Diet

Sebenarnya, apakah maksud diet? Biasanya, orang guna diet apabila mereka hendak menurunkan berat badan. Diet membawa maksud pemakanan, dan meskipun...

Muscle Naik, Perut Pun Naik Sekali. Kenapa Jadi Macam Ini?

Ramai yang tengah alami masalah ini, terutamanya yang tengah bulking. Mereka nak kempiskan perut tetapi terasa susah walaupun tengok muscle...

Kenapa Anda Patut Clean Diet?

Clean diet adalah terma yang sering digunakan untuk menggambarkan pemakanan yang hampir tiada minyak, tiada gula, tiada bahan campuran, dan...