Uncategorized

Tips Elak Over Boroi

Nie tips sy sendiri tak pakai sebab malas tapi tips nie sgt berkesan kalau korang follow. 1) Jangan overload makan, ikut Sunnah Nabi makan jangan sampai kenyang. Kira makan ala kadar je tu sebab digalakkan makan 6 ke 8 kali sehari secara kuantiti perut tak beban. Bukan lepas makan jdi ular sawa nak beranak … …

Tips Elak Over Boroi Read More »

Anda Kena Buat 3 Finisher Ini Untuk Padatkan Lagi Arm Anda!

Untuk membesar dengan berkesan, anda kena berikan stimulasi yang secukupnya. Stimulasi di sini bermaksud kekerapan latihan, jumlah rep yang dilakukan dalam minggu tersebut, dan intensiti atau bebanan yang sesuai. Kalau anda buat sikit, nanti susah nak membesar. Tetapi buat terlalu banyak, badan tak sempat pulih dan anda tak boleh workout lagi. Bukan itu sahaja, nak …

Anda Kena Buat 3 Finisher Ini Untuk Padatkan Lagi Arm Anda! Read More »

5 Tips Hebat Untuk Yang Bercita-cita Inginkan Diet

Saya tahu bahawa masalah diet yang paling utama adalah pada pemakanan. susah benar nak jaga pemakanan yang betul? Lebih-lebih lagi kita di malaysia yang terkenal dengan keunikan makanan. Untuk hari ini, saya akan kongsikan tips hebat supaya anda berdiet dalam keadaan anda terlupa tentang rasa lapar anda. Sebelum makan, buat apa-apa aktiviti fizikal 15 minit …

5 Tips Hebat Untuk Yang Bercita-cita Inginkan Diet Read More »

Bina Six Pack Abs Dengan Axe Chop

Axe chop ialah senaman yang melibatkan pergerakan memusing dan ini adalah antara senaman penting dalam membina kekuatan otot teras kita. Dalam kehidupan seharian, kita banyak melakukan pergerakan memusing, menjadikan senaman axe chop sebagai senaman yang dikenali sebagai functional exercise.   Senaman axe chop boleh dilakukan dengan pelbagai cara. Ia bertindak ke atas otot obliques sebenarnya, …

Bina Six Pack Abs Dengan Axe Chop Read More »

error: Amaran: Kandungan dilindungi !!