Mungkin anda dah tahu yang anda patut gunakan whey semasa hendak membina badan. Ia sangat sesuai untuk membina otot mahupun membakar lemak dan mengurangkan berat badan. Bukan orang yang hendak membina badan sahaja patut ambil, malah orang biasa yang hanya mahu turunkan berat badan patut ambil whey!

Whey Menyekat Nafsu Makan

Protein whey terdiri daripada beberapa jenis blok molekul yang lain, dan mereka mengenakan kesan yang kuat pada badan anda. Jangan risau, ia bukan kesan buruk tetapi kesan yang baik, sebenarnya! Salah satu kompaun yang ada dalam protein whey ialah GMP (glycomacro protein) dan kompaun ini mampu menahan nafsu makan anda yang membuak-buak semasa proses cutting.

Kompaun tersebut didapati mampu meningkatkan rembesan hormon CCK (cholecystokinin) yang memainkan peranan besar dalam menghantar signal “kenyang” kepada otak anda. Ini sangat penting sebab waktu cutting, terlebih makan maksudnya susah untuk membakar lemak!

Admin mencadangkan anda mencuba whey daripada Superior 14 ataupun Tesla, di mana kedua-dua terbukti dari segi keberkesanan, kelazatan, dan juga harga yang berpatutan serta berbaloi. Yang nak cutting ataupun sahaja ingin cuba turunkan berat badan, boleh cuba whey tersebut, hanya di Dee Gym Supplement!

Entri Oleh: Aiman Radzi (@TheTherabeast)