Betulkah Buncit Berpunca Daripada Pengambilan Mass?

Sering sekali Admin dengar ramai salahkan penggunaan mass kerana anda menjadi buncit. Lalu, mereka pun berubah-ubah jenis mass untuk mencari yang terbaik dalam menaikkan jisim otot. Betul, memang ada sesetengah mass senang menjadikan anda buncit kerana kandungannya yang kurang berkualiti. Tetapi, jenis mass bukanlah faktor utama kebuncitan. Sebaliknya, yang menjadikan anda buncit ialah keterlebihan kalori […]

Elakkan Buncit Semasa Bulking Dengan 4 Tips Ini

Ramai yang sedang berada dalam fasa bulking sekarang dan akan cutting apabila nak sampai tahun baru nanti. Ada yang sedang bulking untuk pertandingan tahun hadapan, ada yang suka-suka bulking. Walaubagaimana pun, bulking tanpa membuncitkan diri adalah goal semua bulkers di luar sana. Macam mana anda nak bulking tanpa perlu risau dengan fenomena buncit? Admin kongsikan […]

Perut Membuncit Semasa Bulking?

Bulking adalah fasa untuk membesarkan badan, tetapi ramai yang tersilap buat. Apa yang jadi ialah perut mereka yang membesar, otot naik sikit sahaja. Itu satu hal, ada yang tanya macam mana nak kempiskan perut masa bulking, maksudnya nak cutting waktu bulking. Lagi susah tu! Tapi, jangan risau, ada cara nak kempiskan perut anda waktu bulking. […]

Kempiskan Perut Buncit Dengan Mudah

Okay, tak ada rahsia yang tersorok dalam misi mengempiskan perut buncit. Caranya sama iaitu anda kena pastikan kalori anda tidak berlebihan. Inilah asas kepada pembakaran lemak. Itu memang bukan rahsia lagi, semua orang dah tahu yang kalau anda nak kurus anda kena diet. Tapi dia dalam asas tidak berahsia, ada perjalanan simpang yang anda tidak […]

Perut Semakin Buncit Semasa Bulking

Kawan Admin seorang mengadu oada Admin yang perutnya semakin buncit ketika sedang bulking. Apakah punca kepada buncit ini? Terlebih Kalori Selalunya, ini ialah punca paling utama di mana pengambilan kalori adalah terlebih. Jadi, badan akan menyimpan lebihan tersebut sebagai lemak. Kawal masalah ini melalui pengurangan kalori. Dalam hal rakan Admin, dia ambil 4 scoop mass. […]

Adakah Mass Punca Anda Buncit

  Sering sekali Admin dengar ramai salahkan penggunaan mass kerana anda menjadi buncit. Lalu, mereka pun berubah-ubah jenis mass untuk mencari yang terbaik dalam menaikkan jisim otot.   Betul, memang ada sesetengah mass senang menjadikan anda buncit kerana kandungannya yang kurang berkualiti. Tetapi, jenis mass bukanlah faktor utama kebuncitan. Sebaliknya, yang menjadikan anda buncit ialah […]