Rugi Anda Tak Buat Senaman Ini Untuk Dapatkan Six Pack!

Semua orang nak 6 pack yang mantap. Untuk melihatkan 6 pack, anda kena mempunyai peratusan lemak badan yang rendah. Tetapi, untuk menebalkannya, anda kena buat senaman. Jom kita lihat! Russian Twist Ini dikira senaman yang sangat efektif untuk bina bentuk abs yang tirus. Fokus senaman ini ialah pada bahagian obliques. Leg Raise Senaman ini banyak […]

Apa Yang Buat Kita Rasa Cepat Sangat Lapar?

Bila kali terakhir anda makan tadi? Kalau anda sudah makan lebih daripada 3-4 jam sebelum anda membaca artikel ini, itu masih dikira biasa. Tetapi, kalau baru lepas makan dalam sejam lebih dan sekarang perut pula berkeroncong, mungkin ada sesuatu yang tidak kena! Mungkin anda terfikir… “Aku makan cepat sangat hadam ke?” ataupun anda masih tidak […]

Teknik Extreme Untuk Six Pack Pantas

Nak nampak lebih GARING dalam masa 6 HARI? Anda kena buat teknik loading air ini! Cara ini sangat ekstrem dan bukan untuk orang biasa. Biasanya, yang ada PHOTOSHOOT seperti model-model fitness guna teknik water-loading. Anda juga boleh guna kalau ada competition. Anda kena minum banyak air sambil minimumkan pengambilan karbohidrat (macam nasi, roti, kentang, gula). […]

3 Perkara Remeh Yang Menyebabkan Anda Boroi

Penat exercise tiap hari, diet itu-ini, tapi perut macam tak kempis-kempis? Ramai mengalami masalah yang sama. Kerana apa? Mereka melakukan kesalahan yang sama sahaka. Ada beberapa perkara remeh yang mungkin anda terlepas pandang. Cuba tengok beberapa masalah yang mungkin jadi masalah anda juga. 1. Kurang Berdiri Bagi Pekerja Pejabat Ini berkaitan masalah posture badan sebenarnya, […]

Kempiskan Perut Buncit Dengan Mudah

Okay, tak ada rahsia yang tersorok dalam misi mengempiskan perut buncit. Caranya sama iaitu anda kena pastikan kalori anda tidak berlebihan. Inilah asas kepada pembakaran lemak. Itu memang bukan rahsia lagi, semua orang dah tahu yang kalau anda nak kurus anda kena diet. Tapi dia dalam asas tidak berahsia, ada perjalanan simpang yang anda tidak […]

Sixpack: Latihan Atau Diet

Banyak orang kata yang six pack hanya perlu jaga makan. Bak kata orang putih, ABS are made in the kitchen. Adakah mereka kata yang latihan tidak penting untuk membina six-pack? Semestinya bukan begitu kerana latihan adalah perangsang dan pemberi stimulasi untuk otot membesar. Kalau anda tak tahu, sixpad juga merupakan sebahagian daripada otot dan ia […]

Bina Six Pack Abs Dengan Axe Chop

Axe chop ialah senaman yang melibatkan pergerakan memusing dan ini adalah antara senaman penting dalam membina kekuatan otot teras kita. Dalam kehidupan seharian, kita banyak melakukan pergerakan memusing, menjadikan senaman axe chop sebagai senaman yang dikenali sebagai functional exercise.   Senaman axe chop boleh dilakukan dengan pelbagai cara. Ia bertindak ke atas otot obliques sebenarnya, […]

Perut Semakin Buncit Semasa Bulking

Kawan Admin seorang mengadu oada Admin yang perutnya semakin buncit ketika sedang bulking. Apakah punca kepada buncit ini? Terlebih Kalori Selalunya, ini ialah punca paling utama di mana pengambilan kalori adalah terlebih. Jadi, badan akan menyimpan lebihan tersebut sebagai lemak. Kawal masalah ini melalui pengurangan kalori. Dalam hal rakan Admin, dia ambil 4 scoop mass. […]

Jangan Buat Kesilapan Senaman Abs Ini!

Admin harini ternampak seseorang buat satu senaman abs dengan cara yang kurang betul. Senaman ini membina bahagian obliques, iaitu bahagian tepi abs yang akan berikan ilusi “V” pada bahagian abdomen anda. Nama senaman ini dipanggil side bends.   Walaupun ini bukan senaman terbaik untuk membina obliques, anda masih boleh lakukannya. Cuma, jangan buat kesilapan paling […]

Macam Mana Nak Kempiskan Perut Masa Bulking

Bulking adalah fasa untuk membesarkan badan, tetapi ramai yang tersilap buat. Apa yang jadi ialah perut mereka yang membesar, otot naik sikit sahaja. Itu satu hal, ada yang tanya macam mana nak kempiskan perut masa bulking, maksudnya nak cutting waktu bulking. Lagi susah tu!