Jika Anda Nak Tambah Berat Badan Tanpa Boroi Anda Harus Ikuti 5 Langkah Ini

  1. Selitkan cardio dalam senaman beban anda. Jangan terlalu Focus main gym terus lupa cardio kerana cardio mampu menstabilkan berat badan agar tidak terlalu over weight. Lakukan sekurangnya 2 kali seminggu dah cukup. Setiap sesi dalam 30 minit tidak perlu terlalu lebih.
  2. Clean Diet jangan Dirty Diet. Bermaksud jangan Main makan je  semua benda sampai lansung tak jaga minyak gula garam. Jika nak clean diet untuk size anda perlu lebihkan carbo , protein dan vitamin ( sayuran dan buahan ). Boleh ambil minyak gula garam tapi dalam kuantiti sederhana tidak terlalu over sehingga boroi.
  3. Heavy Workout, ya nak bulk bukan bermaksud anda tak payh workout atau workout biasa je anda perlu heavy workout bagi grow up muscle balik. Anda perlu kerap workout dan kerap makan. 
  4. Makan 6 kali sehari. Ini bermaksud anda perlu makan dalam 6 kali sehari dalam kuantiti sederhana. Jangan banyak sekaligus ini membuatkan perut anda buncit dan boroi. Anda perlu makan dlm kuantiti sederhana. Makan waktu awal pagi, pagi , lunch, petang, malam dan tengah malam. Sebaiknya setiap 4 jam anda makan.
  5. Nak sizing pasti guna mass bukan Whey kerana Mass tinggi kalori. Mass pula ada 2 iaitu Lean Gainer dan Masa Gainer. Ambil Lean Gainer jangan Mass Gainer kerana Mass Gainer teralu tinggi Lemak dan gula semata-mata sahaja tetapi protein kurang. Lean Gainer berbaloi untuk anda nak sizing kerana mengandungi protein yang tinggi, carbo tinggi, vitamn tinggi dan jumlah bcaa amino melebih dari Mass Gainer. Antara saranan Lean Gainer terbaik anda boleh guna iaitu Fast Grow Anabolic daripada USN.

Tips ini anda boleh guna ketika sizing dan untuk cutting pula kami akan bagi tips yang lain,

Terima Kasih kerana sudi membaca