TIPS NAK KASI LENGAN BERURAT-URAT

Lengan berurat nie biasanya terjadi jika korang kerap lakukan exercise atau menggunakan tangan dalam nk buat kerja kerja berat.

Biasa tengok abg2 bawa lorry, angkat barang, pomen lengan dia mesti berurat kan.

Tapi ada beberapa tips lagi nak ksi lengan berurat nie, Cuba baca info dibawah :

Image result for vein forearm

1) Workout Forearm

Lakukan senaman forearm sekurang kurangnya 3 kali dalam seminggu. Cukup dengan 5 set latihan nie setiap minggu bagi membentuk urat lengan lebih garang lagi.

Cth: forearm curls, forearm extensions, skull crushers.

search google jew tengok “forearm workout detail”

Image result for forearm curl

2) kurangkan Lemak

Lemak yang tebal menyukarkan untuk anda lihat urat timbul. Nak ksi nampak berurat lengan tu cuba turunkan percentage lemak dalam badan kepada 10 ke 12%.

Nak kurangkan lemak, amalakan pemakanan tinggi protein dan amalkan minum air kosong yang banyak.

3) Lakukan Latihan Yang Tinggi Reps

Nak dapatkan urat lengan timbul lakukan latihan yang membentuk otot bukan membesarkan otot. Tinggikan reps antara 15 ke 20 reps dan kurangkan beban sehingga anda mampu lakukan reps tinggi.

4) CARDIO

Cardio merupakan latihan yang mampu melancarkan peredaran darah. Peredaran darah yang lancar membuatkan pembuluh darah mengembang. Pembuluh darah tu uratlah. Bila darah lancar, urat timbul, segala nutrien n oksigen cepat masuk dalam organ badan. Jadi otot pun cepat kembang.

Image result for cardio

5) Supplement

Ya… Ada supplement nak besarkan urat. supplement nie berfungsi nak besarkan pembuluh darah . Dia akan lancarkan pengaliran darah sekaligus membesarkan urat urat. Darah yang mengalir lancar akan membawa oksigen, nutrien, dan zat dalam makanan untuk diserap ke dalam otot dengan pantas.

Supplement Urat : L-Arganine

90 capsule untuk 2 bulan guna

harga Rm120 siap post

berminat whatsapp kami www.wasap.my/60139179902/saya+nak+info

Image result for l arginine superior14

Komen Facebook