TIPS UNTUK YANG PEMALU NAK PERGI GYM

Anda nk main Gym tapi malu malu kucing dan tak tahu mcm mana nak start kat mana. Kucing pun tak malu cam anda tu yang tengah baca tu. Buat muka tebal sikit kalau nak badan katang, nanti nk masuk game bina badan muka kene tebal gak.

Mari admin beri tips untuk Newbie cam anda supaya lebih mudah start dr mana

Ada 100 tips admin nak share tapi memandangkan anda malas membaca admin bagi 7 dahlah. Tu pun puas membaca .

1) Cari gym berhampiran rumah anda yang tak ramai orang main. Kat situ anda silap ke atau nk buat skill pelik pelik kee x malu sgt. kalau gym ramai orang buat skill pelik cmfrm direct kene gelak, boleh down mental. Esk nk g gym cnfrm Malas dh

2) Jika ada badjet dapatkan khidmat Pt ( personal trainer ). Xperlu lama ckup 3 bulan dh dpt skill dia main sendiri lah. Jangan kedekut duit kalau nak ilmu, orang tak kan ajar free2 je melainkan rakan anda pandai main gym.

3) kalau nak cari partner gym anda kene kerap dtg kat gym dan cuba bergaul sikit pada org lama main situ. Nanti lama lama dptlah partner workout sekali. Ataupun korek ilmu mereka lama lama anda jadi sifu

4) Dah main gym mesti sakit badan lah kan, cuba dapatkn susu protein mengikut target anda. Mnm lepas training dan pagi jee. Nanti cepat sikit nampak hasil, xdelah anda cepat give jika xdpt hasil lnsung.

5) gunakan mesen mesen dahulu sebab lebih targetted pada otot anda. Sbb jika anda start guna dumbell or barbell bimbang anda xdpt nk control. Dh lama sikit baru start layan dumbell or barbell.

6) ubah mindset anda, bukan semua yg dtg gym badan sado, ada gemuk sgt and ada kurus sgt. Biasa dlm gym 10% jew ok lain biasa jew mcm anda. Jadi xde alasan nak malu.

7) Tanam dalam diri anda nak buat badan sampai dpt hasil yg anda nk. Tak semestinya sebulan dh dpt hasil mybe perlukan masa 6 bulan ke setahun. Yg penting rajin dan rajin.

Dah, malam kang boleh start workout kat gym dh. Folow tips admin beri nie

Komen Facebook